Lewis Hamilton heeft de laatste vrije training als eerste afgesloten, met vier tienden voorsprong op de nummer twee: Red Bulls Max Verstappen.

Een kwartier voor het eind zette Hamilton een 1:34.434 neer. Het was zijn eerste rondje op de softs, de zachtste en snelste bandensoort die leverancier Pirelli dit weekend heeft meegenomen.

Op hetzelfde rubber kwam zijn Mercedes- teamgenoot Rosberg niet onder de grens van de 1:35. Hij bleef op een 1:35.035 steken, waarbij Verstappen zich vijf minuten voor het eind tussen de Mercedes-rijders nestelde.

Met een 1:34.879 was Verstappen ruim vier tienden langzamer dan Hamilton, maar anderhalve tiende sneller dan Rosberg. Verstappen was de Ferrari’s – vierde en vijfde – bijna drie tienden te snel af.

Daniel Ricciardo, bij Red Bull de teamgenoot van Verstappen, was zesde, met een 1:35.461. Alle coureurs uit de top zes reden hun snelste tijden op de zachte banden.

Ricciardo reed overigens wel aardig wat meer ronden dan Verstappen. 22 keer ging de Aussie het circuit van Sepang rond, terwijl Verstappen, die pas in het tweede half uur tijden neerzette, het bij veertien rondjes hield.

Achter de eerste zes was het Force India’s Nico Hülkenberg die zevende was, voor het Williams-duo, dat werd gesplitst door Carlos Sainz op de negende plek in zijn Toro Rosso.

Veel noemenswaardige incidenten deden zich niet voor, behalve een spin van Ferrari-coureur Sebastian Vettel en Haas-coureur Esteban Gutiérrez. Zijn Haas-collega Romain Grosjean ploegde ook nog eens door het grind.