Max Verstappen en Daniel Ricciardo bezorgden Red Bull de eerste en de tweede plek in de derde vrije training. Met een 1:36,766 bleef Verstappen zijn teamgenoot een kleine drie tienden voor. Tijdens de training zorgde Pascal Wehrlein voor een rode vlag-situatie en kreeg Carlos Sainz te maken met twee lekke banden.

Om klokslag tien uur Amerikaanse tijd was het Sebastian Vettel die zijn Ferrari als eerste het circuit op stuurde, om vervolgens gelijk weer naar binnen te rijden. Nadat beide mannen van Red Bull de snelste tijden van de training hadden neergezet, kreeg Carlos Sainz te maken met een lekke band aan de rechterachterkant. Hij was genoodzaakt om terug te keren naar de pitstraat, waar hij zijn setje medium-banden in kon leveren.

Terwijl Ricciardo en Verstappen bezig waren met hun lange stint op de mediums – en tegelijkertijd de ene na de andere snelle ronde neerzetten – kwam Kimi Räikkönen naar buiten op een setje supersofts en verbeterde de snelste tijd van Verstappen met vier tienden.

Met nog 42 minuten te gaan was het Pascal Wehrlein die de eerste en enige rode vlag-situatie van de vrije training veroorzaakte. De Manor-coureur verloor de controle over de auto tijdens het remmen voor bocht 19, spinde de grindbak in en kreeg van zijn team te horen dat hij de motor moest uitzetten. Aan de marshals de taak om de auto zo snel mogelijk achter de bandenstapels te zetten, zodat de groene vlag kon worden gezwaaid en de training vervolgd kon worden.

De groene vlag werd gezwaaid met nog 33 minuten te gaan, waardoor het zoals verwacht meteen een drukte van jewelste werd op het circuit. Vettel kwam naar buiten op de supersofts en verbeterde de snelste ronde naar een 1:38,178. Ondertussen lieten de Mercedes-coureurs zich ook voor de eerste keer zien. Nico Rosberg reed op de zachte band naar een snelste tijd van 1:37,752. Het duurde echter niet lang tot Daniel Ricciardo zijn Red Bull op de supersofts op P1 zette, met een tijd van 1:37,032. Ruim vier tienden sneller dan Lewis Hamilton, alhoewel Hamilton wel op de zachte band reed.

Met nog 17 minuten op de klok werd Carlos Sainz opnieuw getroffen door een lekke band, maar deze keer aan linkerachterkant. Dat de eerste lekke band geen kwestie van domme pech was, werd nu wel duidelijk. Het team mag hopen dat het het probleem kan ontdekken en oplossen, alvorens aan de kwalificatie begonnen wordt.

Uiteindelijk kwam Max Verstappen het circuit op met de allerzachtste band, en verbeterde de snelste rondetijd van Ricciardo met een kleine drie tienden naar een 1:37.766. Niet veel later kwam ook Kimi Räikkönen naar buiten op een nieuwe set supersofts, maar bleef ruim vijf tienden achter de snelste tijd van Verstappen.

Met nog vier minuten op de klok begon Nico Rosberg aan zijn kwalificatieronde op een nieuw setje supersofts. De Mercedes-coureur was langzamer dan Verstappen in de eerste sector, sneller in de tweede sector, maar reed uiteindelijk toch weer de pitstraat in. Lewis Hamilton waagde nog wel een poging, maar hij verbeterde zich niet en bleef daardoor steken op de vierde plek.