Weinig actie op de baan tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk: een grote regenbui zorgde ervoor dat de coureurs vooral in de pits stonden.

Alleen tijdens de eerste tien minuten van de sessie was het nog droog. Dertien coureurs zetten toen een tijd neer. Van hen was Valtteri Bottas met een tijd van 1:33,666 de snelste. Veel meer dan een installatieronde kan dat niet zijn geweest: gisteren was Lewis Hamilton in de tweede training al ruim een seconde sneller.

Toen het eenmaal was gaan regenen, besloten de teams hun auto’s uit voorzorg in de garage te houden. In de laatste minuten gingen alleen Fernando Alonso, Charles Leclerc, de Toro Rosso’s en de Williams-coureurs nog even de baan op. Lance Stroll moest er door zijn team nog even aan herinnerd worden dat hij zijn regenachterlicht moest aanzetten. “Hoe doe ik dat dan?”, vroeg de Canadees.

Max Verstappen reed geen getimede ronde. Hij ging aan het begin van de training wel even het circuit op. De regen had het asfalt toen echter al zo glad gemaakt, dat hij zijn run na een bijna-glijpartij meteen weer afbrak.