Slechts één honderdste van een seconde is het verschil tussen Rosberg en Hamilton in de derde vrije training. Max Verstappen rijdt de elfde tijd.

Max Verstappen zet de eerste serieuze tijd neer. Maar de baan is nog een beetje vochtig dus de tijden zijn nog seconden langzamer dan de dag ervoor. Er kan wel meteen op droogweerbanden vertrokken worden.

Meerdere coureurs komen even bovenaan de tijdenlijst te staan. Halverwege de training is Verstappen even tweede. Tien minuten voor het einde van de training is Nico Rosberg de eerste die onder zijn snelste tijd van vrijdagmiddag duikt. Hij verbetert die nogmaals, om uiteindelijk 1/100 sneller te zijn dan teamgenoot Lewis Hamilton. Daniel Ricciardo en Sebasstian Vettel blijven dicht in de buurt van de Mercedes-coureurs.

De tijden zitten sowieso dicht bij elkaar. De eerste twaalf coureurs zitten binnen een seconde van de snelste tijd. Als de tijden maatgevend zijn voor de pikorde, dan hebben McLaren en Sauber een probleem. De snelste Sauber (Ericsson) is 1,8 seconde langzamer dan Rosberg en de snelste McLaren (Alonso) 1,9 seconde.

Problemen zijn er voor Kimi Räikkönen, die zijn Ferrari in het gras moet parkeren met motorproblemen. Ook Button heeft een motor die niet doet wat hij doen moet, en rijdt slechts vier rondjes. Voor de kwalificatie maakt dat weinig uit, Button krijgt zoveel plaatsen gridstraf, dat hij hoe dan ook achteraan moet starten.