Nico Rosberg heeft de snelste tijd genoteerd in de derde vrije training voor de Grand Prix van Singapore. Groot was de overmacht van Mercedes echter niet. Max Verstappen gaf slechts zes honderdsten toe op Rosberg, terwijl Lewis Hamilton veel problemen had met de rembalans.

Pascal Wehrlein veroorzaakt in de beginfase van de sessie een rode vlag door de afzetting in te spinnen en delen van zijn achtervleugel te laten slingeren. Een grote hagedis ziet zijn kans schoon om het circuit over te steken, maar moet even inhouden omdat Max Verstappen nog op weg terug is naar de pits.

Na de onderbreking zitten Esteban Gutiérrez en Felipe Nasr elkaar in de weg, waardoor de Braziliaan een extra rondje moet draaien in bocht dertien. Gutiérrez geeft later in de sessie een van de stootkussens ook nog een flinke pakkerd. Carlos Sainz ziet zijn snelle doorgang in bocht één dan weer versperd worden door Marcus Ericsson.

Nico Rosberg pakt op de superzachte banden de snelste tijd af van Kimi Räikkönen, die daarvoor net iets sneller rond is gegaan dan Verstappen. Ook Lewis Hamilton en Sebastian Vettel duiken onder de tijd van Räikkönen. En dus ook die van Verstappen, die later Sainz eveneens langszij ziet komen, maar Daniel Ricciardo nog voorblijft.

Rosberg gaat aan de kant voor Hamilton, maar die blokkeert zijn wielen hevig bij het aanremmen voor bocht zeven en moet een omweg nemen. Even later doet hij dat, zonder andere auto’s in de buurt, nog een keer. Doordat hij zijn tijd niet meer verbetert, zakt Hamilton terug naar de achtste plaats in de sessie.

Ondertussen zijn, na Rosberg, ook de Red Bulls met de allerzachtste banden de baan opgegaan. Ricciardo pakt daarmee de tweede plaats, maar op ruim een halve seconde van Rosberg. Verstappen komt wel in de buurt van de snelste tijd. Hij strandt op slechts 0,059 seconde. Räikkönen nestelt zich tussen de Red Bulls op de derde plaats.