*

VT3: Sebastian Vettel opnieuw het snelst

Linda van der Heide

Linda van der Heide

24 augustus 2013 12:09

VT3: Sebastian Vettel opnieuw het snelst
Racepictures

In de laatste vrije training is het opnieuw Sebastian Vettel die de sessie als snelste afsluit. De Duitser blijft daarmee Fernando Alonso en Mark Webber nipt voor.

Het is een belangrijke laatste training voor de kwalificatie van vanmiddag. Giedo van der Garde verklaarde gisteren veel last van overstuur te hebben en heeft zijn hoop gevestigd op deze laatste sessie om de problemen te boven te komen.

De sessie begint verrassend genoeg op een droge baan. Voor vandaag is veel regen voorspelt en in eerste instantie wordt er rekening gehouden met een nat eind van de sessie. Het blijft echter droog.

Niet alleen de weerradars worden nauwgezet in de gaten gehouden, ook de Pirelli-banden liggen opnieuw onder een vergrootglas nadat zowel Fernando Alonso als Sebastian Vettel gistermiddag een lekke band kregen. Vandaag blijven de banden heel. De sessie verloopt sowieso zonder noemenswaardige incidenten.

Pastor Maldonado is de eerste om een tijd op de klok te zetten: 1:52.479, maar teamgenoot Bottas duikt er al snel onderdoor. Gevolgd door Adrian Sutil en Sergio Pérez die de tijd aanscherpt tot 1:50.548.

Halverwege de sessie is het echter Jean-Eric Vergne die een 1:49.479 op de klokken zet. Tot grote vreugde van zijn fanclub uit het nabijgelegen Verviers. De Fransman is lang het snelst, tot Adrian Sutil tien minuten voor tijd er onder door gaat met: 1:49.135.

De Force India-coureur is altijd snel op Spa-Francorchamps, één van zijn favoriete circuits. Maar het is uiteindelijk Alonso die op medium banden bijna een seconde sneller is: 1:48.432. Het lijkt er op dat Ferrari zijn zaken goed voor elkaar heeft, aangezien Felipe Massa de tweede tijd klokt.

Maar het is Sebastian Vettel die drie minuten voor het eind orde op zaken stelt met een tijd van 1:48.327. Alonso en Webber zijn zoals gezegd twee en drie. Vergne houdt goed aansluiting met zijn vierde tijd, voor Felipe Massa. Giedo van der Garde zien we terug op de 20ste plek voor de Marussia-coureurs. Hij moet overigens wel teamgenoot Pic voor zich dulden.

Lees meer over

België Spa Vt3