Sebastian Vettel heeft de snelste tijd gereden in de derde vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk. Op de Red Bull Ring liet hij een 1:04,070 noteren, waarmee hij 29 honderdsten van een seconde sneller was dan Lewis Hamilton.

Max Verstappen en Red Bull hadden een minder fortuinlijke sessie. Met nog een paar minuten op de klok viel de RB14 van de Nederlander plots stil. Het precieze euvel was nog onduidelijk, maar terwijl de bolide langs de kans van de baan stond vormde zich onder de achterkant een plas. Dat wijst mogelijk op een olielek of een probleem met het hydraulische systeem.

Qua snelheid staan Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo duidelijk onder Ferrari en Mercedes in de hiërarchie. Verstappen sloot de sessie af als vijfde, ruim zeven tienden achter Vettel. Ricciardo was een tiende langzamer en eindigde op P6.

Tussen de Mercedessen en Ferrari’s lijkt het gevecht om de pole position wel spannend te gaan worden. Valtteri Bottas was minder dan twee tienden langzamer dan Vettel en eindigde als derde. Kimi Räikkönen legde met een achterstand van vier tienden beslag op de vierde positie.

De monteurs van Sauber moeten net als hun collega’s bij Red Bull hard aan de slag voor de kwalificatie begint. Charles Leclercs auto ging anderhalve minuut voor het vallen van de vlag stuk. De Monegask had op dat moment wel weer een keurige tiende tijd gereden.