De topteams komen pas laat op de baan, maar hebben weinig tijd nodig om op snelheid te komen. Sebastian Vettel voert de dans aan, gevolgd door Mark Webber en Fernando Alonso.

De Duitsers doen het goed voor eigen publiek in de derde vrije training. Met nog een kwartier te gaan bevat de topvijf vier van de zes Duitse coureurs. De Mercedessen zetten al vroeg het tempo op de koele, maar droge Nürburgring. Terwijl Red Bull, Ferrari en McLaren het eerste half uur in de warme pits blijven, draaien Rosberg en zijn teamgenoot Michael Schumacher een uitgebreid programma af.

Ook als de topteams wel op de baan verschijnen, blijven de Mercedessen onverminderd doorgaan. Rosberg scheidt zich op een gegeven moment meer dan een seconde af van de rest van het veld. Alleen de Force India’s van Adrian Sutil en Paul di Resta blijven in het spoor van het Duitse team. Hoewel het gat kleiner wordt, staat Rosberg lange tijd bovenaan de tijdenlijst.

Totdat de topteams zich in de laatste tien minuten echt gaan roeren. Eerst noteert Fernando Alonso de snelste tijd, vervolgens sluiten Lewis Hamilton en Jenson Button aan en daarna plaatsen Mark Webber en Sebastian Vettel zich tussen de Ferrari en de McLarens. Rosberg zakt terug naar de zesde plaats, voor Sutil, Schumacher en Di Resta.

Het slotwoord is voor Red Bull. Vettel sluit de sessie toch weer als snelste af, met anderhalve tiende voorsprong op zijn teamgenoot Webber. Karun Chandhok is minder gelukkig. Na eerder de chicane al een keer te hebben gemist en te zijn gespind bij het uitkomen ervan, stuitert hij in de slotminuut de grindbak in.

Bekijk hier de volledige uitslag