Sebastian Vettel heeft de snelste tijd genoteerd in de derde vrije training voor de Grand Prix van China. Max Verstappen is vierde.

In de rustige beginfase is Kimi Räikkönen de snelste man. Kevin Magnussen kan hem in rondetijd niet voorblijven, maar doet dat fysiek op de baan wel. In gebaar en duidelijke taal over de boordradio laat Räikkönen weten daar niet van gediend te zijn.

Lewis Hamilton komt te wijd uit bocht 10 en maakt een 540-graden spin. Romain Grosjean moet na een uitstapje zijn oververhitte remmen laten blussen in de pits. Stoffel Vandoorne heeft telemetrieproblemen waardoor hij veel voorbereidingstijd moet inleveren.

Ondanks de dreiging van regen, komen de Red Bull-coureurs zoals gebruikelijk pas laat naar buiten. Dat Daniel Ricciardo het ook weer snel voor gezien houdt, is niet gepland. Een rookpluim achter de auto verraadt een motorprobleem.

Als de auto is weggetakeld en de virtuele safetycarfase is opgeheven, kunnen de overige coureurs zich gaan opmaken voor de kwalificatiesimulaties. Sebastian Vettel neemt het initatief. Räikkönen geeft een halve seconde toe, Valtteri Bottas driekwart tel en Lewis Hamilton een volle seconde.

Max Verstappen nestelt zich tussen de Mercedes-coureurs op de vierde plaats. Toch loopt de motor weer niet helemaal lekker, meldt hij aan zijn team.