Mark Webber was de snelste man in een sessie die feitelijk maar tien minuten duurde. Daarvoor was het te nat om serieus voorbereidingswerk te kunnen doen. Lotus-coureurs Romain Grosjean en Heikki Kovalainen maken de topdrie compleet.

Fernando Alonso neemt vlak voor het begin van de training nog even de tijd voor een teamfoto in de pitbox. De druk is er duidelijk af. Esteban Gutiérrez maakt meer haast om met het serieuze werk te beginnen. Hoewel het nog altijd kletsnat is in Sao Paulo krijgt hij snel gezelschap van een tiental anderen voor de gebruikelijke installatierondes. De rest wacht tien minuutjes langer in de vergeefse hoop dat de regenwolken wegtrekken.

Gutiérrez trekt als enige nog even door omdat het team een euvel dat hem gisteren dwars zat wil opsporen en oplossen. Als de Mercedessen de baan op gaan constateren ze direct dat het nog natter is dan gisteren. Goed nieuws voor Nico Rosberg, de snelste man in de vrijdagtrainingen. Slecht nieuws voor Lewis Hamilton, die zichzelf geen enkele kans toedicht in de regen. Maar wat aanpassingen aan de auto lijken wonderen te verrichten, want het is juist Hamilton die in de afsluitende training lange tijd het veld aanvoert. Veel tegenstand krijgt hij dan ook niet.

De toeschouwers die de regen hebben getrotseerd, worden daar niet voor beloond met veel actie op de baan. Halverwege de sessie staat iedereen in de pits en heeft alleen Gutiérrez nog een tijd achter zijn naam staan. De Toro Rosso’s hebben zelfs niet de moeite genomen een installatieronde te rijden. De regenintensiteit neemt gaandeweg iets af, maar niet genoeg om op intermediates over te schakelen. Zelfs op de full wets hebben de coureurs, inclusief wereldkampioen Sebastian Vettel, nog moeite genoeg om op de baan te blijven. Ook Giedo van der Garde gaat even goed dwars en Jules Bianchi maakt een omweggetje door het gras. Ingrijpende schuivers en schade blijven echter achterwege.

Met nog tien minuten te gaan voert bijna iedereen nog even een kwalificatiesimulatie uit op intermediates. Hamilton moet zijn koppositie afstaan en Van der Garde valt weg uit de toptien. Mark Webber neemt het heft in handen en blijft de Lotussen voor. Valtteri Bottas zorgt ervoor dat er twee Finnen bij de beste vier staan en Nico Hülkenberg completeert de topvijf. Sebastian Vettel eindigt tussen Van der Garde en Sergio Pérez als zeventiende, maar beperkte zich tot vier rondjes op de full wets. Nico Rosberg, Jenson Button en beide Ferrari’s zetten geen tijd op de klokken.