*

W Series-coureur Jamie Chadwick wordt Williams development driver

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

20 mei 2019 10:29

W Series-coureur Jamie Chadwick wordt Williams development driver

Jamie Chadwick, kampioenschapsleider in de W Series, is toegevoegd aan de Williams Racing Driver Academy. De Britse, 21 jaar oud, krijgt een rol als ontwikkelingscoureur.

Chadwick rijdt momenteel, net als de Nederlandse Beitske Visser, in de nieuwe W-series. De Britse heeft ervaring in zowel single seaters als sportwagens. In 2015 behaalde ze de Britse GT4-titel, vorig jaar won ze een Britse Formule 3-race en begin deze maand won Chadwick de allereerste W Series-race. Dat zijn allemaal primeurs voor een vrouwelijke coureur.

Foto: Motorsport Images

Lees ook: W Series: Beitske Visser boekt eerste zege in Zolder

Als ontwikkelingcoureur wordt Chadwick helemaal opgenomen in het team. Naast simulatorwerk zal ze ook drie Europese races bijwonen, te beginnen bij de Britse Grand Prix. De jonge Britse is opgetogen met haar nieuwe rol: “Het is een grote eer om lid te worden van de Williams Racing Driver Academy. Het simulatorwerk zal mijn ontwikkeling als coureur zeker helpen.”

Claire Williams, adjunct-teambaas van Williams, is verheugd om een vrouw toe te voegen aan haar team. “Het promoten van vrouwen in de autosport is erg belangrijk. Een vrouwelijk rolmodel als onderdeel van onze Driver Academy zal hopelijk jonge meisjes inspireren”, aldus Claire Williams.

Lees ook: Coulthard over W Series: ‘Een gelijk veld, welke autosportfan kan daartegen zijn?’