Beitske Visser heeft haar eerste overwinning in de W Series beet. Visser, die op plek twee startte, ging nog voor de eerste bocht voorbij polesitter Jamie Chadwick. De Britse, die als tweede over de lijn komt, behoudt de leiding in het kampioenschap, Visser klimt naar plek twee.

Beitske Visser begint sterk aan het tweede weekend van het W Series-seizoen. Met een derde en eerste tijd tijdens de vrije trainingen op vrijdag toont Visser haar kunnen op Circuit Zolder. Op zaterdag kwalificeert de Nederlandse zich als tweede, achter Jamie Chadwick.

Lees ook: Coulthard over W Series: ‘Een gelijk veld, welke autosportfan kan daartegen zijn?’

Voor de race heeft Visser haar plan al klaar: “Een goede start om voorbij Jamie (Chadwick, red.) te geraken zal cruciaal zijn op dit circuit.” De Nederlandse voegt de daad bij het woord. Nog voor de eerste bocht gaat Visser voorbij de Britse polesitter.

Terwijl Powell en Chadwick achter Visser strijden voor plek drie, rijdt de Nederlandse een secure race. Uiteindelijk leidt Visser de volledige race, om zo haar eerste overwinning in de W Series te behalen. Chadwick wordt tweede, Powell vervolledigt het podium.

Lees ook: Beitske Visser strandt op vierde plek in eerste W Series-race