Naast het complete verslag van de snelste Grand Prix van het jaar in Monza, Italië schotelen we je in de nieuwe Formule 1 nog veel meer lekkers voor.

Ferrari is een van de minder toegankelijke teams in de Formule 1. Geen wonder; de Italianen hebben het al druk genoeg met hun gevecht tegen de overmacht van Red Bull en McLaren. Toch gaf Ferrari onze Linda van der Heide de gelegenheid om als enige Nederlandse Formule 1-verslaggever een goed gesprek te voeren met Fernando Alonso. De Spanjaard vertelt openhartig over zijn vorig jaar nipt gemiste wereldtitel, over zijn teamgenoot, over het Ferrari-gevoel en wat we de komende tijd van de Scuderia mogen verwachten.

Giedo van der Garde is Nederlands belangrijkste kandidaat voor de Formule 1. Dat hij net naast de GP2-titel greep is een bittere pil voor onze landgenoot, maar de hoop opgeven zit niet in zijn systeem. In de grote GP2-quiz zetten we Van der Garde tegenover zijn belangrijkste concurrenten, met als inzet: Ben jij klaar voor de Formule 1? En jij kunt ook meedoen!

Arjen van Vliet bezocht de Grand Prix van België om Jarno Trulli aan de tand te voelen. De Lotus-coureur lijkt in de nadagen van zijn carrière, maar ziet dat zelf heel anders. Het is simpelweg een kwestie van de lat wat lager leggen, legt de enkelvoudig GP-winnaar geduldig uit.

Op 10 september 1961 kwam Wolfgang Graf Berghe von Trips bij een gruwelijke crash om het leven tijdens de Italiaanse Grand Prix op Monza. Vijftig jaar na dato is de nagedachtenis aan de Ferrari-coureur nog springlevend. Dennis van Loenhout bezocht Villa Trips, het museum waar de racende graaf nog altijd wordt geëerd. En hij onthult wat het verband is tussen Von Trips en Michael Schumacher.

Behalve in zijn exclusieve vooruitblik op de volgende Grand Prix figureert Sebastian Vettel in een achtergrondverhaal waarin de vraag wordt gesteld of de Duitser nu zo’n bijzonder talent is. En zo ja, wat maakt hem dan zo uniek? Linda van der Heide verzamelde de meningen van kenners, onder wie Franz Tost, Fernando Alonso, Niki Lauda, en Martin Brundle.

Plus natuurlijk de belangrijkste nieuwsontwikkelingen en achtergronden, de mooiste foto’s en spraakmakende columns. Mis ‘m niet!

Formule 1 nummer 14 ligt op 15 september in de winkel