Red Bulls Mark Webber is zeer te spreken over het Buddh International Circuit. De baan bevalt de Australiër vooral vanwege de snelle bochten prima: “Dit is tenminste een echt circuit!”

“Dit is een goede baan”, stelt Webber zonder twijfel. “Er zijn een paar bochten die echt ‘Formule 1-waardig’ zijn, zoals snelle links-rechts combinaties die je in z’n vier of vijf moet nemen. Dat soort bochten maken deze baan veel leuker dan al die circuits die zo ontzettend veel langzame bochten hebben waar je continu in de tweede versnelling bezig bent.”

Ook het Buddh International Circuit heeft echter wat langzame knikjes, maar Webber stoort zich daar in dat geval toch niet al te erg aan: “Ondanks de lage snelheden, zijn ook die bochten hier nog best interessant. Bocht drie en bocht vier zijn namelijk moeilijker dan ze lijken, dus dit zijn plaatsen waar je echt veel kan winnen in de jacht op een goede rondetijd.”

Een kanttekening die Webber nog wel plaatst, is dat hij denkt dat inhalen – ondanks dat de baan met name bij bocht drie en vier erg wijd is – geen gemakkelijke opgave is op het Indiase circuit. “De eerste paar ronden valt het misschien nog wel mee, maar als de race eenmaal echt aan de gang is, denk ik niet dat er daar veel gepasseerd kan worden.”

“Buiten de ideale racelijn is het namelijk erg stoffig en glad. Ondanks dat er ruimte ligt, is het dus heel moeilijk om een andere lijn te rijden en iemand zo te verschalken.”

Webber geeft tenslotte nog aan dat hijzelf nog wel wat werk te doen heeft om zijn kansen op een goed resultaat te vergroten. “Vanochtend ging het goed, maar ’s middags gedroeg de auto zich ineens een stuk minder prettig. We moeten dat morgen dus gaan veranderen.”