Mark Webber beschouwt zijn poleposition voor de Grand Prix van Japan als mooi afscheidscadeau van het ‘fenomenale’ circuit in Suzuka.

“Dit is een geweldig circuit”, vertelt Webber tijdens de persconferentie na afloop van de kwalificatie. “Iedereen rijdt hier graag. Mijn ronden waren zeker niet slecht. Al wil je altijd wat meer hier en daar. Dat ik hier op pole sta is een mooie manier om vaarwel te zeggen aan Suzuka, aangezien dit mijn laatste poging was in een Formule 1-auto op dit fenomenale circuit. De auto voelde geweldig aan. En dan is het onvergetelijk om hier te rijden. Daar ben je coureur voor geworden.” 

Webber vindt het wel een beetje jammer dat zijn eerste poleposition van het seizoen mede tot stand is gekomen door technisch ongemak bij teamgenoot Sebastian Vettel. De Duitser kampte zowel in de laatste vrije training als tijdens de kwalificatie met een defect KERS. “Hij had een probleem, dus dat geeft een beetje een leeg gevoel”, zegt Webber. “Toch ben ik blij met deze pole. Je moet de kansen grijpen als ze zich voordoen. Het was een nogal rommelige sessie en lastig te voorspellen wie wat van plan was. Maar ik stond er toen het er op aankwam.”