Als het aan Dr. Helmut Marko van Red Bull ligt, verandert er komend seizoen weinig aan de krachtsverschillen tussen Vettel en Webber. “De statistieken spreken voor zich”, aldus Marko tegen Sport Bild.

“De laatste vier jaar reden Vettel en Webber voor ons team”, zegt de Red Bull-adviseur. Daarin was Sebastian een keer tweede in het kampioenschap en drie keer eerste. De statistieken spreken voor zich. Er zijn geen redenen om aan te nemen dat de balans in het team zal veranderen.”

Volgens de 59-jarige Marko weet Webber zelf ook wat zijn rol binnen het team is. “Hij weet wat we van hem verwachten”, zegt hij. Toch wilde hij benadrukken dat de coureurs gelijkwaardig materiaal krijgen en vrij zijn om te racen.

Webber zelf vindt het moeilijk om het juiste moment te kiezen om te stoppen. De 36-jarige Australier zegt daarover tegen GP International dat het ‘hoe dan ook een ontzettend moeilijke beslissing zal zijn’.

Webber: “Toen ik op begon in de Formule 1 in 2002 had ik niet de kennis en wijsheid die ik nu heb. En je bent nooit te oud om te leren. Met al die opgedane kennis hoop je op nog betere resultaten. Maar er komt een moment dat dat niet meer genoeg is om vooraan mee te rijden. En dat is het moment om te stopppen.”

Webber eindigde afgelopen seizoen als zesde in het kampioenschap. In Australië begint hij aan zijn dertiende F1-seizoen, zijn zevende voor Red Bull.