Voormalig Formule 1-coureur Mark Webber hoopt volgend seizoen een driestrijd te zien tussen zesvoudig kampioen Lewis Hamilton en de jonge sterren Max Verstappen en Charles Leclerc. Dat schrijft hij in een column voor FORMULE 1.

Negenvoudig Grand Prix-winnaar Webber was van 2003 t/m 2006 columnist voor FORMULE 1 en is ter ere van het 25-jarig jubileum van ons magazine wederom in de pen gekropen om zijn visie op 2019 én 2020 te geven.

Wat volgend jaar betreft verwacht de Australiër dat Ferrari erin zal slagen Mercedes vanaf het begin meer tegenstand te bieden. “Mits Leclerc en Sebastian Vettel althans met regelmaat weten te scoren. Voor het constructeurskampioenschap kan het er dus wel eens goed uitzien voor Ferrari, al denk ik dat Lewis zijn superioriteit over een heel seizoen nog altijd zal tonen in het rijdersklassement”, zegt Webber.

De voormalig Red Bull-coureur is verder van mening dat er de laatste jaren veel spannende jonge coureurs bijgekomen zijn. De opkomst van Leclerc in 2019 noemt hij zelfs ‘een van de hoogtepunten van het jaar’.

“Over Verstappen hoeven we het daarbij niet eens meer te hebben”, voegt Webber toe. “Hij is inmiddels een gevestigde naam en is on fire! Ik verheug me er voor 2020 dan ook op om te zien of Hamilton de zeven wereldtitels van Michael Schumacher kan evenaren terwijl hij moet afrekenen met Leclerc en Verstappen”, besluit Webber zijn blik op volgend jaar.

De volledige column van Mark Webber lees je in FORMULE 1 nr. 18, met daarin verder alles over de Grote Prijs van Abu Dhabi, de laatste updates rondom Circuit Zandvoort, het eindrapport van Olav Mol en nog veel meer! FORMULE 1 nr. 18 is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.