Regen, onweer en tropische temperaturen: het staat allemaal op het programma voor het Grand Prix-weekend in Brazilië. Kunnen we zo op een reprise rekenen van Max Verstappens legendarische regenrit uit 2016?

Er kwamen behalve de nodige plensbuien ook safetycars, een bijna-spin en bandenwissels aan te pas, maar de Grand Prix van Brazilië van 2016 wordt toch vooral herinnerd om de geweldige inhaalslag die Max Verstappen in de slotfase maakte.

In een klein halfuur (en slechts zestien ronden) knokte Verstappen zich terug van de zestiende naar de derde stek. Op swingende wijze, alsof hij de samba danste. De beelden worden elk jaar weer opgeduikeld – en kunnen dit jaar dus wel eens een remake krijgen nu er weer regen is voorspeld.

Voor vrijdag, de dag van de eerste vrije training én kwalificatie in dit sprintweekend, is de regenkans volgens Weerplaza iets afgenomen ten opzichte van eerdere voorspelling. De regen wordt nu wat later op de dag verwacht, maar dat is ook juist wanneer de kwalificatie op het programma staat.

Bij Weather.com wordt de kans op een natte kwalificatie ’tussen de meren’ van Interlagos pakweg op fiftyfifty geschat. Zaterdag, als de sprintrace op de planning staat, zou het iets beter weer moeten zijn. Al valt een bui inclusief onweer alsnog niet uit te sluiten. Net als vrijdag wordt het warm, zo’n 25 graden.

Voor zondag, de échte raceday, voorspelt Weerplaza 75% kans op regen – met dus meer neerslag dan zaterdag en wederom kans op onweer. Weather.com houdt het voor de starttijd (15:00 uur lokaal, 19:00 uur in Nederland) bij zo’n zeventig procent en 28 graden. Tropisch, dus.

Tijdschema GP Brazilië: Laatste sprintrace van het seizoen