Het Britse circuit Silverstone staat altijd garant voor spektakel, of het nou droog of nat is. Dat laatste is altijd de vraag in de Britse zomer, waar de regen vaak de spelbreker is. Ook dit weekend zou de Formule 1 te maken kunnen krijgen met verraderlijke omstandigheden.

Volgens Weather.com begint het raceweekend op Silverstone nat. Het wordt dan maximaal negentien graden met 60 procent kans op regenbuien. Dat weerbeeld verandert amper voor de zaterdag. Ook dan is er kans op regen tijdens de derde vrije training en kwalificatie, met temperaturen van maximaal achttien graden en opnieuw zo’n 60 procent kans op regen.

Voor de race zou het een stukje beter moeten worden, al zal het nog altijd niet tippen aan vorig jaar. Toen was het het gehele weekend zonnig met temperaturen van boven de 26 graden celcius. Deze zondag zou het wel droog moeten blijven, al wisselen wolken en zon elkaar af. Het wordt daarbij niet warmer dan negentien graden met een zacht briesje, goede omstandigheden voor de Grand Prix dus.

Bekijk hieronder het tijdschema voor de Grand Prix van Groot-Brittannië: