In Mexico veroorzaakte orkaan Otis afgelopen week veel leed: in en rond kustplaats Acapulco vielen 27 doden. Voor de Formule 1 Grand Prix meer landinwaarts in Mexico-Stad blijft de orkaan vooralsnog zonder gevolgen. Dat laat het meest recente weerbericht zien. Het is en blijft zoals eerder voorspeld warm. Regen is dit weekend nagenoeg uitgesloten.

Vrijdag 27 oktober

Het Grand Prix-weekend begint volgens het weerbericht in Mexico lichtelijk bewolkt, maar al snel tijdens de eerste vrije training breekt de zon door voor Max Verstappen en consorten. De temperatuur bedraagt 23 graden, in de tweede vrije training toenemend tot 26 graden. Als er al iets van regen valt, zal het wel meteen fors zijn. De kans op een bui bedraagt vrijdag echter minder dan 20 procent.

Zaterdag 28 oktober

Er is weliswaar bewolking zaterdag, maar regenen gaat het niet. De temperaturen zijn identiek aan vrijdag, met name tijdens de kwalificatie is het warm. De wind neemt wel iets toe ten opzichte van een dag eerder, maar zal vermoedelijk geen grote rol gaan spelen.

Zondag 29 oktober

Een herhaling van zetten in het weerbericht voor Mexico: zonnig en droog, net als in de beide dagen hiervoor. Piepklein kansje op regen in de middag? Vooruit. Maar het mag eigenlijk geen naam hebben. Met opnieuw 26 graden is het lekker raceweer voor coureurs, toeschouwers en alle anderen op het circuit.

Lees hier alles over de GP Mexico met o.a. het complete tijdschema


Speciale uitgave

De speciale kampioensuitgave van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel. Het magazine is echter nu al digitaal te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland! Lees alles over de bijzondere WK-trilogie van Max Verstappen, ook met unieke fotografie van onze huisfotograaf Peter van Egmond. Met in dit nummer verder o.a:

  • Exclusief interview Oranje-bondscoach Ronald Koeman: ‘Max doet me aan Messi denken’
  • Red Bulls teambaas Christian Horner blijft zich verbazen: ‘Alle superlatieven voor Max zijn op’
  • Fotoserie: Verstappens snelle weg naar de derde wereldtitel
  • Het uitgekiende F1-traject van Jan Lammers en zoon René
  • Gallery: het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Columns Noël Ummels en Nelson Valkenburg
  • F1 Insider Graham Watson over FOM’s commerciële belang van een nieuwe superster
  • En verder alles over Max Verstappens kampioensweekend in Qatar!