Pascal Wehrlein en Rio Haryanto hadden op meer gehoopt dan de twintigste en eenentwintigste plaats in de kwalificatie. De koelere omstandigheden werkten niet in hun voordeel.

“Frustrerend”, zo typeert Pascal Wehrlein zijn kwalificatie waarin hij de twintigste tijd noteerde. “Vanmorgen was het nog een stuk warmer, waardoor het makkelijk was om de banden op temperatuur te krijgen. Nu slaagden we daar nauwelijks in. Dat is jammer, want de derde vrije training zag er veelbelovend uit.”

“Ik denk overigens dat de race een ander verhaal kan worden, omdat je logischerwijs meer tijd hebt om de banden op te warmen. Ik kijk uit naar morgen en hoop op mooie gevechten met de Saubers en de Renaults.”

Haryanto
Rio Haryanto benadrukt graag het positieve en dat is wat hem betreft dat het gat naar de concurrentie is geslonken: “Het lijkt erop dat we dichterbij staan dan in China. Mijn laatste ronde in Q1 kon denk ik wat beter als ik niet op verkeer was gestuit. Het is frustrerend dat me dat twee tienden van een seconde heeft gekost.”

De Indonesiër kan niet wachten op de race van morgen: “Het doel is om een goede start te maken en gebruik te maken van een lange run naar de eerste bocht. De lange stints zagen er op vrijdag prima uit, dus als we de banden een beetje bruikbaar weten te houden, voorzie ik een sterke race.”