Pascal Wehrlein is erop gebrand om bij de Grand Prix van Bahrein weer te rijden voor het team van Sauber. “Ik ben er klaar voor!”

In aanloop naar de Grand Prix van China werd er veel gesproken over de situatie rondom Wehrlein bij Sauber. Nu spreekt de coureur zelf en zegt hij klaar te zijn om weer te gaan racen. “Na een speciale training in Salzburg, voel ik me nu goed”, tekent de Duitse krant TZ op uit de mond van de Sauber-coureur.

Verwacht wordt dat hij tijdens de Grand Prix van Bahrein zijn plek bij het team van Sauber weer inneemt. Het herstel duurde volgens Wehrlein langer dan bij elke andere sporter, omdat het in de Formule 1 lastig is om langzaam terug te komen op niveau. De Duitser was naar eigen zeggen niet fit genoeg om gelijk een heel raceweekend te rijden in de Sauber. De Mercedes-protegé is opgelucht dat hij weer kan racen.

Na de crash bij de Race of Champions in januari dit jaar moest Wehrlein de eerste twee Grands Prix van dit seizoen uitzitten. De jonge Duitser liep bij de klap drie haarscheurtjes bij zijn borstwervel op en kreeg daardoor een grote trainingsachterstand. De Italiaanse testrijder van Ferrari, Antonio Giovinazzi, verving hem in de tussentijd.