Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn vindt het ‘verwerpelijk’ dat Pascal Wehrlein kritiek heeft gekregen na zijn beslissing niet te racen in Melbourne.

Wehrlein deed wel mee aan de vrijdagtrainingen voor de seizoensopener op het Albert Park Circuit, maar haakte daarna af vanwege een gebrek aan fitheid. Antonio Giovinazzi verving hem vervolgens.

Dat Wehrlein niet fit genoeg was, komt doordat hij na een crash tijdens de Race of Champions in januari enige tijd rust heeft moeten houden door een rugblessure en zodoende een trainingsachterstand opliep.

Op social media kreeg de Duitser vervolgens de wind van voren, tot groot ongenoegen van Sauber-teambaas Kaltenborn, zo maakt ze duidelijk tegenover Autosport.

“Ik vind het vreselijk dat mensen denken dat ze gekwalificeerd zijn om iets over Pascal en zijn situatie te zeggen. Ze hebben alleen maar rare opvattingen, maar totaal geen autoriteit om te oordelen.”

Volgens Kaltenborn heeft Wehrlein ‘gewoon tijd nodig’ om weer fit te worden. “Dat mensen zich zo over hem hebben uitgelaten, vind ik verder verwerpelijk”, herhaalt ze voor de goede orde.

Giovinazzi maakte indruk op Sauber tijdens zijn debuut.

Giovinazzi
Wehrlein hoopt over anderhalve week in China wel mee te kunnen doen en volgens Kaltenborn ligt de focus van Sauber nu ook bij het herstel van de coureur, zodat hij zijn rentree kan maken.

Dat gezegd hebbende laat Kaltenborn wel weten dat ze onder de indruk was van Wehrleins vervanger Giovinazzi in Australië. “Hij heeft ons zeker verrast”, zegt ze over de daar debuterende Italiaan.

“Hij heeft twee wintertestdagen voor ons gedaan en voor Ferrari getest, maar dat is niet te vergelijken met de voorbereiding van de andere coureurs.”

“Om op dit niveau zo tijdens een weekend in te stappen, met maar één uurtje trainingstijd, was heel indrukwekkend”, zegt ze over de coureur die zich op P16 kwalificeerde en twaalfde werd in de race.

Een bijkomend pluspunt voor Sauber, zo geeft Kaltenborn aan, is dat het optreden van Giovinazzi liet zien dat de C36-bolide van het team over het nodige potentieel beschikt.