Pascal Wehrlein is door Mercedes ondergebracht bij Manor en weet wat hem daar te doen staat om zijn Formule 1-toekomst veilig te stellen: indruk maken op datzelfde Mercedes.

Dat vertelt de Duitser, de DTM-kampioen van 2015, in interview met Formula1.com. “Mercedes heeft me geen specifiek doel gegeven in de zin van een te behalen klassering, maar ze willen wel dat ik bewijs dat ik een goede coureur ben. Als ze van Manor te horen krijgen dat ik ‘wel oké, maar niet super’ ben, dan zullen ze bij Mercedes niet gelukkig zijn”, weet Wehrlein. “Ik moet dus presteren.”

Formula One Testing, Barcelona, Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain, Tuesday 23 February 2016 - Pascal Wehrlein (GER) Manor Racing with the media.

Manor-coureur Pascal Wehrlein is een protegé van Mercedes.

Dat soort druk hoort er als protegé van een groot team echter bij, beseft Wehrlein. “Er is altijd druk om goede resultaten te behalen en indruk te maken. Dat hoort echter ook zo, want zonder die druk push je jezelf misschien niet om het uiterste eruit te halen. Ik heb er dus geen probleem mee”, vertelt de coureur voor wie beschermheer Toto Wolff op termijn een toekomst bij Mercedes ziet.

Gevraagd wanneer er voor hem van een goed jaar te spreken valt, antwoordt Wehrlein dat Manor en hij ten minste aansluiting moeten vinden bij de rest van het veld. “Vorig jaar lag Manor twee tot drie tellen achter op het traagste team in de middenmoot, dus het doel voor dit jaar is in de eerste plaats om bij de andere teams aan te sluiten. En als we dan ook nog wat punten kunnen scoren, zou het helemaal geweldig zijn.”

Makkelijk wordt dat echter niet, realiseert de Duitser zich. “Maar we doen er alles aan om de strijd aan te kunnen binden met de teams in de middenmoot.” Voor komend weekend, het openingsweekend in Melbourne, zou het volgens Wehrlein al een hoopgevend signaal zijn als Manor het gat naar de rest gelijk heeft gedicht: “Dat zou een erg positief eerste teken zijn.”