Pascal Wehrlein scoorde met de twaalfde plaats verreweg het beste kwalificatieresultaat van het seizoen. De jonge Duitser is vanzelfsprekend uitzinnig van vreugde. 

“Dit is echt waanzinnig. Voor mij én voor het team”, jubelt Pascal Wehrlein na zijn kwalificatie. “Ik ben zó trots op wat we als team vandaag hebben laten zien. Het is een prachtige beloning voor al die manuren die we in het team investeren.”

Het resultaat kwam niet tot stand door dom geluk, maar puur door de snelheid van Wehrlein. In Q1 noteerde hij zelfs de tiende tijd. “Mijn ronde in het eerste kwalificatiedeel was super goed”, zegt hij daar zelf over. “Het was een nagenoeg perfecte kwalificatie. Strategisch kon het niet beter.”

“In Q2 ging ik op de supersofts naar buiten, om het even later op de ultrasofts allemaal nog eens dunnetjes over te doen, maar door de regen zat een verbetering van tijd er niet meer in. Achteraf is natuurlijk makkelijk praten, maar ik denk echt dat anders Q3 tot de mogelijkheden behoorde.”

Ondanks de euforie, is er ook ruimte voor nuchterheid. Zo weet Wehrlein dat hij in de race niet zomaar stand zal houden op die twaalfde plaats: “Nee, morgen is een ander verhaal. Onze auto staat er niet om bekend heel erg goed met banden om te springen, dus ik verwacht bij ons meer slijtage dan bij anderen. Maar wellicht dat het weer voor verrassingen kan zorgen.”

Haryanto
Rio Haryanto is ondertussen blij voor het team, maar is zelf vooral teleurgesteld met zijn negentiende startplaats: “Het is jammer dat ik niet meer de kans kreeg om mijn tijd te verbeteren aan het eind van Q1, aangezien er veel meer in de auto zat.”

“Tijdens mijn tweede run stuitte ik op verkeer, waardoor ik na de rode vlag er nog eens goed voor ging zitten, maar er werden gele vlaggen gezwaaid. Ik moest mijn run afbreken en dat was dat. Ik denk echter dat we, met de duidelijke stappen die we maken, morgen een sterke race kunnen rijden.”