Dat Force India niet voor hem maar voor Esteban Ocon is gegaan, komt volgens Pascal Wehrlein door zijn werk met het team tijdens tests in 2015.

Aan Autosport vertelt Wehrlein dat hij contact heeft gelegd met Force India, na de beslissing van dat team om in 2017 voor zijn voormalige Manor-teamgenoot en mede Mercedes-protegé Ocon te gaan.

“Ik wilde ervan leren en weet nu waarom ze deze keuze hebben gemaakt”, meldt Wehrlein. “Het is iets dat makkelijk te veranderen is. Het heeft niets met performance of het geven van feedback te maken.”

“Het ging om iets persoonlijks, om hoe het tijdens mijn tests voor ze ging”, zegt Wehrlein, die aangeeft dat er tijdens één van zijn drie testdagen met het team ‘iets is gebeurd waar ze niet blij mee waren’.

“Ik kan dat nu niet meer veranderen, maar er dus wel van leren, zodat ik het in de toekomst beter zal doen. Ik zal namelijk altijd mijn best doen ervoor te zorgen dat iedereen gelukkig is.”

Hoewel hij ondanks de steun van Mercedes naast het Force India-zitje greep en nog geen plekje heeft gevonden voor 2017, mag Wehrlein zeker hopen op een vervolg van zijn Formule 1-loopbaan.

Sinds het vertrek van Nico Rosberg bij Mercedes geldt hij als één van de belangrijkste kandidaten voor dat stoeltje, wat als hij bij Force India had gezeten wel eens een ander verhaal had kunnen zijn.

Daarnaast is de Duitser in verband gebracht met het team van Sauber, terwijl ook bij Manor – waar hij in 2016 dus voor racete – nog twee zitjes vrij zijn en dat team een Mercedes-klant is.