Charlie Whiting, de wedstrijdleider veiligheidsgedeputeerde van de FIA, is positief gestemd over de voorbereidingen in Baku voor de eerste Grand Prix in Azerbeidzjan.

www.sutton-images.com Pit lane and garages construction at Baku City Visit, Baku, Azerbaijan, 28-29 April 2016.

De pitstraat ligt nu nog naast een normale weg.

Die Grand Prix staat overigens officieel in de boeken als die van Europa en wordt van 17 tot en met 19 juni gehouden op het Baku Street Circuit in de hoofdstad van het land dat aan de Europese oostgrens ligt.

Voor het zover is, heeft Whiting voor begin juni nog een laatste controle in de agenda staan: “Ik verwacht dat ik dan kan zeggen dat Bakoe er klaar voor is”, zegt hij op basis van zijn meest recente bevindingen.

www.sutton-images.com Paddock construction at Baku City Visit, Baku, Azerbaijan, 28-29 April 2016.

Constructie van de paddock in Bakoe.

Whiting is namelijk onder de indruk van hoe de preparaties verlopen: “Het circuit zal op tijd af zijn”, zo kent hij geen twijfel. “De kwaliteit van al het voorbereidende werk is duidelijk te zien.”

Net als circuitontwerper Hermann Tilke eerder deed, rept ook Whiting enthousiast over hoe snel de baan wordt. “Als ik dit circuit met een ander moest vergelijken, zou ik Singapore noemen, maar de snelheid zal hier veel hoger liggen.”

“Ik denk dat de race fascinerend wordt”, vervolgt Whiting. “De bochten acht tot en met twaalf zijn denk ik het meest interessant, maar ook de aanloop naar bocht vijftien is spectaculair, net als het snelle laatste deel naar de finish.”