Charlie Whiting, de veiligheidgedeputeerde van de FIA, heeft na de Grand Prix van Canada een bezoek gebracht aan het Circuit of the Americas – waar later dit jaar geracet moet worden – en is onder de indruk van wat hij daar heeft gezien.

Whiting heeft als veiligheidsgedeputeerde de taak om alle circuits goed te keuren alvorens er op geracet kan worden. Het Circuit of the Americas, in het Texaanse Austin wordt later dit jaar – van 16 t/m 18 november – voor het eerst aangedaan en is dus nog onder constructie.

Het keuren van het circuit gebeurt pas later in het jaar, dus Whiting was in dit geval in Texas om polshoogte te nemen en te kijken hoe het met de aanleg van de baan gaat. Wat hij heeft gezien, stemt hem tevreden: “Het is duidelijk dat de organisatie vastbesloten is de baan op tijd af te krijgen”, vertelt hij aan Pitpass.

“De meer dan vijfhonderd constructie-medewekers die elke dag aan het werk zijn, maken grote vooruitgang met de aanleg van de baan en faciliteiten. Ik ben van plan om eind augustus terug te komen voor een update, maar mijn officiële inspectie staat pas voor 25 september in de agenda.”

“Het circuit en de omliggende faciliteiten zien er echter al veelbelovend uit. Ik denk bovendien dat de baan zelf ontzettend spannend wordt om op te rijden en een waardevolle toevoeging voor de racekalender zal zijn. Ik verwacht dan ook dat de race in Texas een echt spektakelstuk zal worden.”

Foto © Sutton Images. Gepubliceerd op 23 februari 2012.