Komende zondag zullen de Formule 1-coureurs de Grand Prix van België anders beginnen dan gebruikelijk. Vanaf deze race zullen ze de start geheel zelfstandig moeten uitvoeren. Charlie Whiting verwacht echter geen problemen.

De engineers mogen niet langer vertellen wat de optimale koppelingsettings zijn.  In theorie kan dat verraderlijke situaties opleveren, maar volgens racedirector Whiting zal dat wel mee vallen.

“Natuurlijk kunnen er auto’s stil vallen”, verklaart hij tegenover Formule 1. “De engineers zullen echter wel zo slim zijn om de coureurs te vertellen hoe ze hun opwarmronde moeten doen en na welke bocht er even een burn-out nodig is bijvoorbeeld.”

De regelverandering is volgens Whiting bedoeld om het belangrijke moment van de start weer helemaal in handen van de coureurs te leggen. “We doen een klein stapje terug om het weer wat menselijker te maken. Races worden spannender wanneer coureurs verschillende starts maken, zoals we de afgelopen races hebben gezien. Eigenlijk zijn alleen de engineers er niet blij mee.”