McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is onder de indruk van Jenson Button. Hij ziet zijn coureur dan ook als belangrijke kandidaat voor de wereldtitel.

 

Jenson Button won de eerste Grand Prix in Australië op overtuigende wijze, waarbij hij teamgenoot Lewis Hamilton het nakijken gaf. Iets wat ook Whitmarsh niet is ontgaan: “De kracht van Jenson ligt in het feit dat hij alles heel rustig en volwassen benadert, ondanks zijn honger naar succes. Daardoor wordt hij alleen maar sterker en sterker.”

 

McLaren zal zich blijven inzetten om zowel Button als Hamilton van een goede auto te blijven voorzien. Als dat lukt heeft Button volgens Whitmarsh een goede kans zijn tweede wereldtitel binnen te slepen. “Het is belangrijk dat ook Button erin gelooft dat hij een kanshebber is. Ik twijfel daar in ieder geval geen moment aan.”

 

Whitmarsh wil Button nog wel waarschuwen voor zijn teamgenoot: “Lewis was niet tevreden met zijn derde plaats in Australië. De dag dat hij dat wel is, is hij niet meer de Lewis op wie wij zo gek zijn. Hij zal nooit genoegen nemen met een plekje achter Button. We zullen zien hoe het loopt in Maleisië. Het zou mooi zijn als we met deze twee rijders opnieuw de eerste rij op de grid kunnen bezetten.”