Het mag dan voor Sergio Pérez het eerste jaar worden bij McLaren, volgens teambaas Martin Whitmarsh zal hij dezelfde behandeling krijgen als de meer ervaren Jenson Button.

Sergio Pérez bracht op woensdag zijn eerste officiële bezoek aan de McLaren-fabriek als racecoureur van het team. Daar herhaalde hij zijn al eerder uitgesproken ambities: “Niet alleen wil ik mijn teamgenoot Jenson Button verslaan, ik wil ook direct meestrijden om de rijderstitel.”

Volgens de Mexicaan is dat ook het enige doel wat je jezelf moet stellen als je voor een team als McLaren rijdt. “Iedereen binnen het team werkt daar hard voor en ik zal niet achterblijven”, aldus Pérez.

De voormalig Sauber-coureur ziet zich in zijn ambities gesteund door teambaas Martin Whitmarsh. Beide coureurs zullen wat hem betreft een gelijke behandeling krijgen. “Mensen speculeren graag over die vraag”, legt Whitmarsh uit aan Sky Sport News. “Natuurlijk kent Jenson het team veel beter dan Sergio, maar Jenson is bereid veel tijd te steken in het wegwijs maken van Sergio binnen ons team. Op de baan willen ze echter niets liever dan elkaar verslaan en daar krijgen ze allebei de ruimte voor.”

Volgens Whitmarsh moet de tijd leren of ze met Sergio Pérez opnieuw een potentiële wereldkampioen in huis hebben gehaald. “Ik ben heel blij met waar we nu staan. We staan aan de vooravond van een nieuws seizoen, met een jonge en getalenteerde nieuwe coureur. Dat is uitermate spannend om te zien. McLaren bracht in het verleden grote kampioenen voort, zoals Mika Hakkinen en Lewis Hamilton. Het blijft afwachten of Sergio hetzelfde kan doen, maar tot nu toe heeft hij veel indruk op mij gemaakt.”