McLaren-teambaas Martin Whitmarsh hoopt dat de verstelbare achtervleugel in Monza voor een spannende race zorgt waarin ouderwetse slipstream-duels te zien zullen zijn.

“Het is misschien wat voorbarig om het nu al over een epische race op Monza te hebben waarin slipstreamen centraal staat, maar ik denk dat iedereen bij McLaren graag wil zien of de verstelbare achtervleugel er voor gaat zorgen dat we straks net zo’n onvoorspelbare en spannende Italiaanse Grand Prix gaan zien als we ons uit onze jeugd herinneren”, spreekt Whitmarsh tegenover Sky Sports.

“Zelfs als het daar niet van komt, blijft racen op Monza echter een bijzondere en historische gebeurtenis”, stelt de Engelsman. “Je kunt er, wellicht meer dan op andere circuits, het verleden van de Formule 1 echt nog voelen. Het is daarom – in mijn ogen – dan ook de ideale locatie om het Europese deel van het circuit af te sluiten.”

Volgens Whitmarsh is het om die redenen belangrijk dat circuits zoals Monza voor de Formule 1 behouden blijven. “Net als Monaco, Spa en Silverstone”, vult hij aan. “Het is belangrijk voor de sport om dit soort ‘klassiekers’ te hebben, terwijl we aan de andere kant natuurlijk ook moeten investeren in de toekomst.”