McLaren, dat in België de vijfde plaats in de tussenstand afpakte van Force India, kijkt volgens teambaas Martin Whitmarsh niet meer naar het kampioenschap. “We willen gewoon resultaten boeken.”

“We staan eigenlijk niet zozeer stil bij de stand in het kampioenschap”, antwoordt Whitmarsh op de vraag van Autosport of het team uit Woking tevreden is nu het de vijfde plaats heeft geclaimd. “Waar we ons in plaats daarvan op concentreren, is het boeken van progressie en behalen van aansprekende resultaten”, vervolgt hij.

“Op Spa-Francorchamps waren we net zo snel als Mercedes en één van de Red Bulls, terwijl we erin slaagden een Ferrari voor te blijven, dus we willen nu voor podiumplaatsen gaan”, verklaart de teambaas, die zijn team dit jaar nog niet hoger zag eindigen dan vijfde.

Testen
Om de gewenste progressie te boeken, test McLaren de updates die het aan de MP4-28 maakt tijdens de raceweekends. “Al ons ontwikkelingswerk op de fabriek is immers al gericht op de toekomst”, legt Whitmarsh uit. “Het testen op het circuit is – zeker voor onze coureurs – niet ideaal, aangezien het de voorbereiding op de race schaadt, maar we zijn racers en willen ons dus continu verbeteren.”

“We hebben ook al vooruitgang geboekt dankzij deze manier van testen, en ongeacht dat het een beetje pijnlijk is om dit soort testwerk tijdens raceweekends te doen, is het wel een effectieve manier om met onze middelen om te gaan.”