McLarenbaas Martin Whitmarsh denkt niet dat de Formule 1-teams op hoge kosten worden gejaagd als ze tijdens het seizoen gaan testen. De teams hebben afgelopen week vergaderd over een plan om na een aantal races nog wat dagen op het circuit te testen.

“Ik vind het op zich wel goed dat er weinig getest wordt” vertelt Whitmarsh. “Maar op dinsdag tot en met donderdag na een Grand Prix in Europa zorgt ervoor dat het voor alle teams makkelijk te doen is. Het is vooral praktisch dat het dicht bij huis is.”

Whitmarsh vervolgt: “We gaan waarschijnlijk minder demonstraties doen en minder aerodynamica testen. Ook de young-drivertest kunnen we verminderen. We zoeken nu de balans zodat ieder team zich erin kan vinden. We willen vooral dat het niet  te veel gaat kosten en dus zijn er bezuinigingen op deze gebieden nodig.”

Whitmarsh ziet het zonnig in voor de plannen. De teams moeten alleen nog kijken of de plannen om alles samen te doen wel door kunnen gaan. Die rechten zijn in namelijk in handen van Bernie Ecclestone. “Wij willen op de kosten letten en deals sluiten met circuits, maar als we allemaal samen rijden, heeft hij de rechten. Dus het is afwachten hoe hij er tegen aan kijkt.”