Virgin heeft Adrian Quaife-Hobbs, Charles Pic en Robert Wickens aangewezen om volgende week de rookietest in Abu Dhabi te rijden.

Wickens debuteerde vanmorgen al in de Virgin MVR-02. Als beloning voor het winnen van de World Series by Renault mocht hij de eerste vrije training rijden. In de auto van Jérôme D’Ambrosio was hij een halve seconde langzamer dan teamgenoot Timo Glock. Donderdag krijgt hij een volledige testdag de kans om zich te bewijzen.

Dinsdagmorgen bijt Quaife-Hobbs het spits af. De Brit deed al twee rechtelijntests voor Virgin, maar zal nu voor het eerst op een echt circuit een Formule 1-auto besturen. ’s Middags neemt Pic het stuur over. Voor de Fransman wordt het zijn eerste kennismaking met een F1-bolide. De nummer vier uit de GP2 Series mag ook de woensdag voor Virgin rijden.

“We zijn verheugd dat we deze coureurs een kans kunnen geven en verwachten overtuigende optredens van alle drie”, aldus teambaas John Booth. “De rookietest is een fantastische gelegenheid om de nieuwe generatie aan het werk te zien. We houden iedereen goed in de gaten.”