*

Wie zegt wat: Race GP Azerbeidzjan

Redactie

Redactie

29 april 2018 16:16

Wie zegt wat: Race GP Azerbeidzjan
Sutton Images

Lees hier de interessantste reacties van de coureurs – en anderen – op de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Lewis Hamilton (Mercedes), 1e: “Dit was echt totaal niet te voorspellen. Het was ook best een emotionele race voor me, om eerlijk te zijn. Mijn teamgenoot Valtteri Bottas reed geweldig vandaag en had zege verdiend, terwijl Sebastian Vettel ook sterk was. Ikzelf heb geluk gehad. Het voelt een beetje vreemd hier op de hoogste trede van het podium te staan, maar ik neem het natuurlijk graag voor lief. Ik heb niet opgegeven en ben blijven pushen, maar het was niet m’n beste race.”

Kimi Räikkönen (Ferrari), 2e: “Ik zat aan de binnenkant in de eerste ronde en denk dat Esteban Ocon me niet zag toen we elkaar raakten. Het is soms ook moeilijk te zien en hij stuurde gewoon in. Het was geen ideale start zo en ik had geluk dat ik door kon. Daarna was het een moeilijke race. Ik probeerde naar voren te komen en had een paar goede fasen, maar ook moeite de banden warm genoeg te houden. We concentreerden ons echter op het halen van de finish, al was het dus geen makkelijke race.”

Sergio Pérez (Force India), 3e: “Twee jaar geleden stond ik hier ook al op het podium. Ik heb vandaag twee van de beste rondjes uit m’n loopbaan gereden. Met Sebastian achter me op het eind, op koude banden, moest ik een goed ritme houden – en dat terwijl ik kort achter  Raikkonen moest zien te blijven om Vettel voor te blijven. Maar het is mooi maar gelukt.”

Valtteri Bottas (Mercedes), 14, tegenover de BBC: “Dit was erg ongelukkig. Pure pech. Ik wist niet dat ik over iets heen was gereden (wat voor een lekke band zorgde, red.) en had daarvoor ook niets gezien. Misschien dat het na een biertje of tien vanavond wel wat minder pijn doet. Ik kom er wel overheen – je moet wel – maar dit zijn wel de dingen aan het racen die pijn doen.”

Brendon Hartley (Toro Rosso), 10e: “Een interessante race! Mijn wedstrijd was clean, al had ik de snelheid niet echt om mee te doen in de middenmoot. Om mij heen gebeurde veel, maar ik bleef uit de problemen en scoorde zo mijn eerste punt, wat super is! Ik had graag meer kunnen aanvallen, maar laat ik maar blij zijn met het punt.”

Pierre Gasly (Toro Rosso), 12e: “Ik had een goede start van P17 en lag na de eerste ronde in de top tien. Het was daarna lastig positie houden, zeker op de rechte stukken. Daar kwamen meerdere auto’s me voorbij. Bij de laatste herstart had ik een incident met Kevin Magnussen, die me de muur in duwde. Dat brak mijn spiegel, beschadigde de stuurinrichting én de halve vloer van de auto. Een frustrerende race zo, uiteindelijk, want met alle uitvallers en zonder de botsing had ik kunnen scoren.”

Daniel Ricciardo (Red Bull), uitgevallen, tegenover Ziggo Sport: “We willen nu sorry zeggen tegen het team. Ik heb wat herhalingen gezien, maar ik wil er nog wel meer bekijken. Ik laat het oordeel over de schuldvraag over aan de kijkers en de fans. Onze prioriteit is nu onze excuses aanbieden in plaats van met de beschuldigende vinger wijzen. Voor het mis ging, was het al close. We hadden elkaar al eens geraakt. Het eindigde op de slechtste manier. Dit geeft geen goed gevoel.”

Esteban Ocon (Force India), uitgevallen, tegenover Canal+: “Ik lag duidelijk voor Räikkönen en heb geen idee wat hij probeerde. Hij liet z’n remmen los en raakte me in mijn zijkant. Of ik nog met hem ga praten? Ach, hij zegt nooit zoveel. Hij maakte zaterdag in de kwalificatie een fout en nu weer. Zijn resultaten zijn niet goed genoeg voor in een Ferrari. Voor ons is zo een mooie kans op punten verloren gegaan.”

Helmut Marko (adviseur Red Bull) tegenover RTL: “Wat je blik op het incident ook is; zoiets als dit mag niet gebeuren. Max en Daniel moeten allebei het verstand hebben niet in zo’n situatie terecht te komen. Dit soort dingen mogen gewoon niet gebeuren. Over schuld hoef je het niet te hebben: dat hebben ze allebei. Ze waren er allebei bij betrokken en hebben er allebei verkeerd aan gedaan door elkaar niet met respect – en het nodige verstand – te behandelen. Wellicht moeten we maatregelen nemen.”

Toto Wolff (teambaas Mercedes) tegenover Motorsport-Total: “Wat een dramatisch einde van de race! Ik heb er geen woorden voor. Valtteri was heel sterk en had de zege verdiend. Hij reed op het rechte stuk over een brokstuk, zoiets hoort natuurlijk niet voor te komen. Voor Lewis ben ik echter heel blij, want hij had tot vandaag juist veel pech gehad. Dan die botsing tussen de Red Bulls – ongelofelijk!”

Gerelateerd