*

Wie zegt wat: Race GP Bahrein

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

8 april 2018 19:14

Wie zegt wat: Race GP Bahrein
Sutton Images

Lees hier de interessantste reacties van de coureurs op de Grand Prix van Bahrein.

Sebastian Vettel (Ferrari), eerste:
“Tien ronden voor het einde zei ik over de boordradio dat ik alles onder controle had. Dat was een leugen. Ik kon niet het tempo van Bottas rijden. Ik dacht dat hij me ging pakken. Mercedes was erg sterk. Eerst was het plan dat ik nog een keer zou binnenkomen. Maar zij hadden een goede strategie en die zette de druk op ons. Toen zijn wij ook buiten gebleven – we hadden niks te verliezen. Als je in zo’n situatie alsnog kunt winnen, is het nog mooier dan normaal. Maar we hebben toch ook wel gemengde gevoelens. Er is een auto uitgevallen en een monteur gewond geraakt.”

Valtteri Bottas (Mercedes), tweede:
“Ik wist dat Sebastian het lastig zou krijgen. Elke ronde probeerde ik perfect te rijden. Maar het was niet genoeg. Met zo’n snelheid tweede worden is heel teleurstellend. Volgende keer pakken we ze.”

Lewis Hamilton (Mercedes), derde:
“Ik ben heel tevreden. Als je op de negende plek start, is derde finishen niet slecht. Dit was schadebeperking. Ik kon het team tijdens de race maar op een paar plekken horen. Dat was lastig toen ik Vettel probeerde te pakken, die 25 seconden voor me reed.”

Pierre Gasly (Toro Rosso), vierde, tegenover Ziggo Sport:
“Het was een geweldige race. We konden tot de laatste ronde hard pushen. Ik had een goede start, een goed tempo, een goede strategie, een goede motor. Je kunt geen vierde worden zonder een goede motor. Honda gaat in de goede richting. Ik ben heel blij voor ze. Ze hebben moeilijke jaren gehad. Hopelijk is dit een goeie opsteker voor ze.”

Kevin Magnussen (Haas), vijfde, tegenover Ziggo Sport:
“Dit was een goede dag voor ons. Ik ben erg blij met de vijfde plek. Om zo dik in de punten te rijden, onze eerste van het seizoen, is erg belangrijk. Ik ben erg trots op het team, vooral op de pitcrew. Ze moesten na het moeilijke moment in Australië weer van voren af aan beginnen. De auto, de pitstop en de strategie waren goed.”

Fernando Alonso (McLaren), zevende, tegenover Autosport:
“We hebben die kwalificatie mooi goedgemaakt in de eerste ronde, toch? Toen ik in mijn spiegels keek en Hamilton zag, dacht ik: geen idee waar ik rij, maar als Hamilton daar rijdt kan het niet slecht zijn. In de race kwamen we tempo tekort om bij Hülkenberg te blijven en Haas aan te vallen. Het was een behoorlijk lastig weekend voor ons, dat op het laatste moment nog werd gered met twee auto’s dik in de punten. Dat was goed voor het team. Maar we weten dat we ons moeten verbeteren, want vandaag was een beetje een toevalstreffer.”

Marcus Ericsson (Sauber), negende, tegenover Sky Sports F1:
“Ik ben extreem blij en heel trots op het team. We hebben hard gewerkt. Dit seizoen is het begin van een nieuw hoofdstuk voor het team (Met Alfa Romeo als titelsponsor en partner, red.). Het is een nieuw begin en om dan gelijk in de tweede race punten te scoren, is voor iedereen een enorme boost.”

Daniel Ricciardo (Red Bull), uitgevallen, tegenover Ziggo Sport:
“Alle elektriciteit viel uit. Zodra ik bocht acht in ging, gebeurde het. De motor sloeg ook meteen af. Ik denk dat het de accu was. Wie weet waardoor het gebeurde. Heel jammer dat dit na twee ronden gebeurt. Iedereen is teleurgesteld. Als rijder spaar je al je energie en adrenaline op voor de race. De lichten gaan uit, en dan is het opeens over. Nu heb ik veel energie over. De sport kan soms hard zijn. Dit gaat door merg en been.”

Kimi Räikkönen (Ferrari), uitgevallen, tegenover Ziggo Sport:
“Ik heb geen idee hoe de monteur eraan toe is. Ik was er niet bij, ik zat in de auto. Het is te hopen dat hij er goed aan toe is. Volgens mij heeft hij zijn been bezeerd. Het is heel jammer, erg onfortuinlijk. Bij de start had ik wheelspin en verloor ik plekken. Het was niet de beste start. Dat gebeurt soms.”

Lees meer over

GP Bahrein quotes