Lees hier de interessantste reacties van de coureurs na de Grand Prix van België.

Sebastian Vettel (Ferrari), winnaar: “Ik had een geweldige start. Ik weet niet of Lewis me zag, want hij duwde me erg wijd, maar ik wist dat mijn kans later zou komen, boven op de heuvel. Timing is daar cruciaal, vorig jaar kwam ik net tekort, dit jaar ging het beter. Na de safetycar waren de rollen omgedraaid, ik weet niet hoe ik erin slaagde hem voor te blijven. Daarna was het soepele race. In het tweede deel zette Lewis me niet meer zo onder druk als aan het begin, dus kon ik de race controleren.”

Lewis Hamilton (Mercedes), 2e: “Felicitaties aan Sebastian. We hebben alles gedaan wat we konden. We deden het goed, maar hij reed me voorbij alsof ik er niet was. Meer valt er niet te zeggen. Misschien had ik hem bij de herstart in de chicane kunnen pakken, maar dan zou hij alsnog voorbij zijn gevlogen op het rechte stuk dankzij de trucjes in hun auto.”

Max Verstappen (Red Bull), 3e: “Aanvankelijk was het een beetje chaotisch en moest ik nog een paar auto’s inhalen, maar daarna reed ik mijn eigen race. Ik heb hiervoor wat pech gehad, maar ik ben blij met hoe het vandaag is verlopen en om op het podium te staan voor alle Nederlandse fans. Het kwam allemaal goed uit in de eerste bocht. Ik ging knap binnendoor en bleef weg van de chaos. Op het rechte stuk ging ik voorbij Grosjean, dus had deze achtervleugel toch nog nut dit weekend. De actie op Ocon was zoals in onze Formule 3-tijd, dat voelt goed aan. Daarna heb ik ook Pérez nog ingehaald. De auto werkte prima, maar we zijn op dit circuit gewoon te langzaam. Daar kunnen we niets aan veranderen, dus dit was het maximale resultaat.”

Fernando Alonso (McLaren), uitgevallen: “Dat was een slechte start. In mijn spiegel zag ik Nico Hülkenberg op hoge snelheid opdoemen met vier blokkerende wielen. Er was geen manier om aan een ongeluk te ontkomen. Hij raakte me en ik vloog over Charles Leclerc. Ik snap niet hoe je je rempunt zo kunt missen. Een grote fout met grote consequenties. Maar het positieve is dat we allemaal ongedeerd zijn.”

Charles Leclerc (Sauber), uitgevallen: “Ik wist niet zo goed wat er gebeurde. Ik zag opeens een McLaren en vermoedde dat het Alonso was die een fout had gemaakt, maar nu ik de beelden terug heb gezien, blijkt Nico Hülkenberg een fout te hebben gemaakt. Ik weet niet of hij een probleem had, maar het is heel spijtig dat onze race al na één bocht voor bij was. De auto was flink beschadigd, er was geen kans om door te rijden, maar gelukkig zat er een halo op. We hadden kans op punten, maar we zullen sterker terug komen.”

Nico Hülkenberg (Renault), uitgevallen: “Er valt niet veel te bespreken. Het zat er snel op en dat is frustrerend, zeker op deze manier. Ik werd verrast door het lage gripniveau. Dat zie je vaker met deze auto’s, je verliest heel veel druk als je achter anderen zit. Ik schatte mijn rempunt niet goed in, blokkeerde mijn wielen en kon het ongeluk niet meer vermijden.”

Daniel Ricciardo (Red Bull), uitgevallen: “Het team probeerde de schade zo snel mogelijk te repareren, maar helaas kwam ik op twee ronden achterstand. Met één ronde hadden we nog terug in de race kunnen komen met een safetycarfase. Daar hoopten we op, maar het kwam niet en de auto was te zwaar beschadigd om nog iets uit te kunnen richten. De achtervleugel was weliswaar vervangen, maar er was nog meer schade eromheen. Geen goede zondag voor mij. Ik raakte ook Kimi Räikkönen nog. Ik had het gevoel dat het een gevolg was van de tik die ik van achteren kreeg, maar het is nooit fijn om de race van een andere te ruïneren, dus dat spijt me.”