Lees hier de interessantste reacties van de coureurs – en teambazen – na de Grand Prix van Duitsland.

Lewis Hamilton (Mercedes), 1e: “Ondanks mijn slechte startpositie ben ik er altijd in blijven geloven dat ik kon winnen. Het is natuurlijk onwaarschijnlijk als je als veertiende start, dan is het niet makkelijk, maar je moet vertrouwen houden. Ik heb voor de race nog een lang gebed gezegd. Tijdens de paraderonde zag ik vervolgens hoeveel steun ik hier had. Verder was het rustig en kalm blijven tijdens de race. Ik ben erin blijven geloven en ben blijven pushen. Toen het begon te regenen, wist ik dat ik er goed bij zat, maar achter de safetycar weer je alsnog niet wat er gebeurt. Mijn droom is echter werkelijkheid geworden vandaag. Dat ik het WK nu weer aanvoer, daar heb ik nog niet eens aan gedacht. Ik ben vooral heel blij voor het team. Hopelijk verstevigt dit ook het geloof dat we in elkaar hebben.”

Valtteri Bottas (Mercedes), 2e: “Als coureur wil je natuurlijk winnen. Ik dacht dat daar een goede kans op was toen Sebastian Vettel eraf ging. De safetycar kwam Lewis echter goed uit, maar mij niet. Ik moest nog een stop maken. Na de safetycar hebben Lewis en ik nog even geknokt, maar ik kwam er niet langs en het team vroeg me toen verder risico te vermijden, wat ik begrijp. Voor het team is dit een geweldig resultaat.”

Toto Wolff (Mercedes), tegen Sky Sports: “Dit is racen. Winnen doe je op zondag, niet zaterdag. Alle pech van de afgelopen races, is nu als geluk naar ons teruggekomen. Dat we Valtteri op het eind vroegen Lewis niet aan te vallen, was om twee redenen. In de eerste plaats omdat wij niet over de snelste auto beschikken en vooruit moeten denken met oog op de volgende races. De tweede reden is dat het nog regende, het een intens gevecht was en we geen risico wilden nemen gezien de pech die we recentelijk hebben gehad.”

Kimi Räikkönen (Ferrari), 3e: “Dit was geen makkelijke race, maar ik neem er maar genoegen mee. Wat de teamorder betreft: we hebben regels binnen het team, maar het was me nu niet duidelijk genoeg wat ze wilden, want ik was snel genoeg. Ik moest echter sowieso nog een stop maken, dus het maakte niet heel veel verschil. Of de regen gunstig voor ons was, weet ik niet. Maar toen ik een achterblijver wilde inhalen werd ik geblokkeerd en kwam Bottas er langs.”

Max Verstappen (Red Bull), 4e, tegen Ziggo Sport: “Het was een beetje een chaos. Op zich hoop je dat het gaat regenen, maar nu werkte het tegen ons. Qua resultaat maakte het niet uit. Iedereen haalde nieuwe banden achter de safety car. De vierde plek was het beste wat er vandaag mogelijk was. Als er geen regen was, hadden we voor het podium kunnen vechten. Ik had een te goede start, dus ik werd afgeknepen in de eerste bocht. Daarna had ik geen kans op het rechte stuk. Toen ik inters haalde, regende het best hard in de tweede sector. Ik hoopte dat het door zou zetten, maar dat deed het niet.”

Daniel Ricciardo (Red Bull), uitgevallen, tegen Ziggo Sport: “Ik liet bij de start de koppeling los, en ik stond daar gewoon terwijl ik de anderen zag vertrekken. Zo weinig grip hadden de mediums. We hadden op zich een goed tempo, maar de mediums waren te langzaam. Dat ik uitviel kwam door een motorprobleem. Ik hoorde een gek geluid bij bocht zes en daarna verloor ik vermogen. Het team zei dat ik de auto moest parkeren.”