Lees hier de interessantste reacties van de coureurs na de Grand Prix van Oostenrijk.

Max Verstappen (Red Bull), winnaar: “Het was heel moeilijk om de banden te beheren. Ik moest er heel goed op letten want er zaten veel blaren op, maar we hielden het vol. Het is geweldig om hier te winnen, in een Red Bull op de Red Bull Ring en met al die Nederlandse fans. Ik had ook nog wat punten in te halen. Het was een geweldige dag vandaag, ik hoop dat we zo kunnen doorgaan.”

Kimi Räikkönen (Ferrari), 2e: “Bij de start moest ik remmen, want Hamilton en Bottas knepen samen. Ik was bang dat we elkaar zouden raken. Daarna ging ik van de baan en verloor ik wat plekken. De auto was goed, maar we hadden niet genoeg ronden. We gingen te lang te langzaam. Jammer. Het was soms moeilijk, maar in elk geval een goed resultaat voor het team.”

Sebastian Vettel (Ferrari), 3e: “Ik zei net al tegen Max dat hij een goede race heeft gereden. Heel consistent en zonder fouten. We jaagden op hem maar kregen hem niet te pakken. Wij hadden geen slechte dag, maar het was leuk geweest om hoger te starten. Bij de start probeerde ik wat terug te winnen, maar het lukte niet. Ik kon nergens heen en daardoor had ik geen momentum. Hetzelfde gebeurde in bocht drie. Maar daarna was het tempo goed, net als het bandenmanagement. Het was een verdiende zege voor Max.”

Daniel Ricciardo (Red Bull), uitgevallen, tegen Ziggo Sport: “Ik benijd je vandaag, Max. Ik hou van winnen, dus ik weet dat het geweldig moet zijn om dat voor ons thuispubliek te doen. Ik wou dat ik er ook had gestaan, een één-twee was leuk geweest. Maar gefeliciteerd, goed gedaan. Geniet ervan vanavond, je zult wel een paar drankjes gaan drinken – op z’n minst.”

Lewis Hamilton (Mercedes), uitgevallen: “Dit doet natuurlijk pijn, voor iedereen bij Mercedes. We moeten naar het positieve kijken: we waren het snelst en hadden hier moeten winnen.” Tegenover Sky Sports: “Zo’n uitvalbeurt is voor ons ongewoon, maar het is niet anders. Je doet er niks aan. We moeten goed nakijken wat het probleem was. Het team zal hard werken om een oplossing te vinden, zodat het niet nog eens gebeurt. We kunnen het ons immers niet veroorloven om vaker zo punten te verliezen.”

Valtteri Bottas (Mercedes), uitgevallen, tegen Ziggo Sport: “Het was een drukke start. Ik had wheelspin en verloor wat snelheid in de eerste bocht. Daarna herstelde ik het goed door gelijk een paar plekken goed te maken in bocht vier. Later verloor ik in bocht drie de hydraulica. De versnellingsbak deed het niet meer, hij bleef in zijn twee steken en ik viel stil.”