Lees hier de interessantste reacties van de coureurs na de Grand Prix van Singapore.

Lewis Hamilton (Mercedes), 1e: “Dat was een zware race. Ik heb hier zulke goede steun gehad. Ik had een goede start en het team heeft nooit opgegeven, ze geloofden altijd in mij en Valtteri. Het was een lange race, dit voelde als de langste race van mijn carrière. Ik ben blij dat het voorbij is. Max maakte er een goed gevecht van. Wat een dag en weekend, ik voel me echt gezegend. Ik was (rond ronde veertig, red.) wat ongelukkig met verkeer. Het is in deze auto’s moeilijk om te volgen. Max had wat meer geluk met die jongens. Het was echt even close. Toen ik ze voorbij was kon ik weer tempo maken en wegrijden.”

Max Verstappen (Red Bull Racing), 2e: “Het was niet slecht! Jammer van de eerste ronde, je kon goed zien dat we topsnelheid missen. Vanaf toen had het team een geweldige strategie. We kwamen terug op de tweede positie en reden onze eigen race, probeerden Lewis wat te volgen. Aan het eind was tweede het resultaat en reed ik de auto naar huis. Ik kwam niet perfect van de lijn en ook achter de safetycar had ik wat problemen. Desondanks ben ik heel blij met de tweede plaats.”

Sebastian Vettel (Ferrari), 3e: “Over het algemeen waren we niet snel genoeg, in de race hadden we de pace niet. We probeerden in het begin agressief te zijn, maar dat werkte niet. We hadden een andere race dan de rest door de banden. Ik was er niet van overtuigd dat we tot het eind door konden, maar nog een stop was geen optie omdat je te veel tijd verliest. We focusten daarom gewoon op uitrijden. Ik denk nu vooral aan de race van vandaag en hoe we vandaag reden, hadden we geen kans. Voor het weekend zei ik al: we kunnen alleen onszelf verslaan. Dit weekend hebben we niet alles uit ons pakket gehaald.”

Christian Horner (teambaas Red Bull Racing), bij Ziggo Sport: “Max reed de wielen van zijn auto vandaag, hij heeft het maximale bereikt. Daar zijn we blij mee, het podium hier. De pitstop was goed, de outlap en inlap om langs Sebastian te komen: dat was het maximale. De motor had één hapering bij de pitstop, maar Max heeft een heel sterke race gereden.”

Daniel Ricciardo (Red Bull Racing), 6e, bij Ziggo Sport: “Een stratencircuit is geweldig als je op pole staat, maar anders is het moeilijk om in te halen. Ik kon bij Kimi en Valtteri komen, maar kwam niet dichtbij genoeg. Het is frustrerend als coureur, maar je doet er niets aan. Daarom is de kwalificatie zo belangrijk. Ik kon wel bij Kimi komen, maar na een paar ronden achter hem kon ik niks en liet ik me terugzakken. Ik probeerde het weer en had de pace wel om op zijn versnellingsbak te komen, maar was nooit dichtbij genoeg om een actie te maken. Ik moest hopen op een fout.”

Esteban Ocon (Racing Point), uitgevallen, bij Ziggo Sport: “Ik ga niet analyseren wat er mis ging, ik ga analyseren dat we het hele weekend een fantastische auto hadden. We hadden een geweldige race moeten hebben met twee auto’s in de punten. Nu hebben we allebei nul punten. Verder heb ik er geen commentaar meer op. Waarom zou ik erover door moeten gaan? Ik ben klaar, race nu niet en er is niets meer aan te doen.”