*

Will Stevens wordt racecoureur bij Manor

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

25 februari 2015 16:02

Will Stevens wordt racecoureur bij Manor
Racepictures

De Brit Will Stevens heeft een contract getekend met Manor om in 2015 voor het team te racen. Hij zou zelfs in Australië al op de grid kunnen staan, aangezien Manor er tijdens de openingsrace ‘gewoon’ bij wil zijn.

Het voormalige Marussia-team is Stevens niet geheel vreemd. Tussen twee dienstverbanden door bij Caterham – eerst als testcoureur en later als racecoureur – was de Brit al aan het team verbonden als test -en reservecoureur. Nu is hij een van de twee racecoureurs die in Melbourne al op de grid moeten staan. Althans, dat is wel wat team zich ten doel heeft gesteld.

Stevens spreekt zijn bewondering uit voor het werk dat achter de schermen is verricht om Manor levensvatbaar te houden: “Het is geweldig om te zien hoe alles toch weer bij elkaar lijkt te komen. Het was niet mogelijk geweest zonder de steun die we hebben ontvangen van onze leveranciers en andere betrokken partijen binnen de sport, maar zeker niet zonder de inzet die de teamleden van Manor hebben getoond.”

“Ik ben hen ook dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij hebben en kan niet wachten om de inspanningen beloond te zien worden als we over twee weken onze plekjes op de grid innemen.”

De bouw van de bolide waarmee Manor In Austalië wil gaan racen bevindt zich in een vergevorderd stadium. Het betreft een aan het seizoen 2015 aangepaste boldie uit 2014. Daarbij heeft het geholpen dat het team sinds vorige week niet meer onder financieel toezicht staat en dat men Ferrari bereid heeft gevonden om 2014-krachtbronnen te leveren.

Lees meer over

Manor Stevens

Gerelateerd