Williams is 2011 verre van voortvarend begonnen, met een dertiende plaats als het tot nog toe beste resultaat. Een aantal updates moeten er echter voor zorgen dat men in Spanje beter voor de dag komt.

Scheidend technisch directeur Sam Michael geeft aan welke nieuwe onderdelen Williams in Barcelona vooruit moeten helpen: “We hebben de voorvleugel die we in Istanbul al hebben getest verder verbeterd, terwijl we ook een nieuwe uitlaatinstallatie en geblazen diffusor meenemen naar Spanje.”

Coureur Rubens Barrichello – die vorige week nog hard uithaalde naar zijn team omdat men volgens hem een leider binnen de organisatie mist – rekent er op dat de genoemde aanpassingen aan de FW33 hun werk zullen doen: “Ik hoop dat deze updates er voor zorgen dat we een sprong vooruit kunnen maken”, zegt hij. “Ik blijf er vertrouwen in houden dat het ons gaat lukken.”

De andere Williams-rijder, rookie Pastor Maldonado, vertrouwt er ook op dat de Grand Prix van Spanje beter zal verlopen dan de eerdere Grote Prijzen van 2011.

“Het gaat een interessante race worden, want we hebben de auto verder kunnen verbeteren en hier bovendien ook van de winter al getest, waardoor het wat gemakkelijker zou moeten gaan”, onderbouwt hij zijn vertrouwen.

“Voor mij persoonlijk wordt het komend weekend waarschijnlijk ook wat gemakkelijker, want ik heb al eerder op dit circuit gereden met de FW33”, vervolgt de Venezolaanse debutant. “We blijven verder gewoon hard aan het werk met onze upgrades, en dan zullen we wel zien wat ze ons gaan brengen.”