Met een elfde en dertiende plaats is Williams er vandaag niet in geslaagd punten te pakken. De Grand Prix van Singapore was voor de Britse renstal dus de zoveelste matige race van het jaar.

Pastor Maldonado was degene die als elfde over de streep kwam en dus net buiten de punten eindigde. Hij is desondanks best tevreden: “Het was namelijk pas de eerste keer dat in in Singapore racete”, legt hij uit, waarna hij benadrukt dat het zeker geen gemakkelijke race was: “De auto had veel onderstuur en de bandenslijtage was hoog, dus ik vind dat we het toch wel aardig gedaan hebben”, stelt hij.

Teamgenoot Rubens Barrichello wist vanwege de hoge bandenslijtage van tevoren al dat het vandaag een moeilijk verhaal zou worden. “Toen de Safety Car naar buiten kwam, hebben we dan ook een gok genomen door buiten te blijven en op dezelfde banden verder te rijden, maar dat heeft zich helaas niet uitbetaald”, vat hij het kort en bondig samen.

Voor technisch directeur Sam Michael was het overigens zijn laatste race in dienst van Williams. Hij neemt na vandaag afscheid van de formatie uit Grove en zal vanaf begin 2012 voor McLaren gaan werken.

Het team laat weten dat het Michael zeer erkentelijk is voor de bijdrage die hij heeft geleverd, terwijl Michael de renstal op zijn beurt ook dankbaar is: “Ik wil iedereen van Williams – zowel de mensen op de fabriek als die op het circuit – bedanken voor de laatste elf jaar en ze al het beste voor de toekomst wensen”, verklaart hij.