Pastor Maldonado startte in Singapore als tweede, maar pakte geen punten. Teamgenoot Bruno Senna hield brandwonden over aan de race en bleef ook puntloos. Het was een teleurstellend raceweekend voor Williams. De renstal is echter tevreden over de getoonde snelheid.

Al baalt Williams natuurlijk wel dat dat niet is omgezet in punten. “Kort samengevat was dit een rotweekend”, erkent teammanager Mark Gillan. “Hier leren we veel van. We startten vooraan, waren snel in de race, hadden een riskante strategie en uiteindelijk halen beide auto’s niet de finish.”

“We zijn wel blij met de snelheid van de auto. De wagen haalde de eerste startrij en was in de race net zo indrukwekkend. Beide rijders reden een goede wedstrijd. Pastor vocht vooraan mee terwijl Bruno zich van achteruit naar een plaats in de punten knokte voordat hij uitviel.”

Senna viel in de laatste ronde uit met een opgeblazen motor. Daarvoor had hij brandwonden opgelopen aan zijn rug. “We hebben een goed beeld van de oorzaak maar het onderzoek loopt nog”, aldus Gillan. “We willen op de hoogte zijn van alle mogelijke oorzaken.”

“De uiteindelijke uitkomst van deze race is pijnlijk. Dat willen we in Japan rechtzetten.”