Zoals alle teams gebruikte Williams de eerste trainingsdag om vertrouwd te raken met het nieuwe circuit. Ondanks enkele obstakels op de weg, kon het volledige programma worden uitgevoerd.

Vooral Pastor Maldonado bezorgde het team aardig wat werk. Eerst buiten zijn schuld, door een geplofte motor. “Ik wil alle monteurs bedanken voor het harde werk dat ze hebben geleverd door de krachtbron op tijd te wisselen voor de middagsessie”, verklaart de Venezolaan. 

Eenmaal terug de baan, toonde Maldonado zich echter minder dankbaar. Hij spinde en liet zijn auto achteruit de grindbak in rollen. Hij moest er met een takelwagen uit worden gehaald en daardoor ging kostbare voorbereidingstijd verloren. 

Volgens Maldonado is de balans van de auto echter wel in orde. “Ik heb vertrouwen dat we in de race een goed tempo kunnen rijden”, zegt hij. “De bandenslijtage valt mee, maar we moeten goed kijken naar onze strategie omdat de harde band niet bij onze auto past.” 

Rubens Barrichello vult aan: “We weten nog niet precies waar we staan, omdat de baan zich blijft ontwikkelen. Vandaag lag er veel stof, wat normaal is voor een nieuw circuit. Hopelijk hebben we morgen een goede kwalificatie.”