Het Buddh International Circuit is ook voor Williams uiteraard een grote onbekende, maar op basis van de verstrekte informatie reist het team vol enthousiasme af naar India.

“Het hele team kijkt uit naar de eerste kennismaking met het Buddh International Circuit”, zegt teammanager Mark Gillan. “De simulaties wijzen op een baan met veel downforce en gemiddelde belasting van de remmen, dat ook behoorlijk zwaar van de banden zal zijn. Maar ondanks onze gedegen voorbereiding zijn er veel onzekerheden, zoals hoeveel grip het asfalt biedt. We verwachten een droog weekend, met temperaturen rond de dertig graden Celsius.”

Rubens Barrichello heeft in zijn eigen simulator thuis het circuit verkend. De Braziliaan hoopt echter meer van het land te zien dan alleen de racebaan. “Ik verheug me op dit weekend omdat het een compleet andere cultuur is”, vertelt Barrichello. “Ik heb altijd al eens naar India willen gaan, dus dit is een mooie kans om het land te leren kennen.”

Ook Pastor Maldonado is zich bewust van de privileges van Formule 1-coureur zijn. “Het is altijd spannend om ergens heen te gaan waar je nog niet bent geweest en nieuwe ervaringen op te doen”, zegt de Venezolaan. “Dat is een van de grote voordelen van de Formule 1.

“Het circuit ziet er goed uit”, vervolgt de debutant. “Het is voor iedereen nieuw, dus nu begin ik eens op gelijke hoogte als de rest. Ik heb me afgelopen week in de simulator op de fabriek voorbereid met mijn engineers en heb het gevoel er helemaal klaar voor te zijn.”