Een kleine opleving voor Williams in Singapore. Met een twaalfde en dertiende plaats in de kwalificatie is het kwakkelende team iets opgeschoven in de pikorde.

“Met een twaalfde plaats kun je eigenlijk niet blij zijn, maar ik heb een goede ronde gereden en we moeten er tevreden mee zijn”, zegt Rubens Barrichello. “Er is hier veel verkeer dus ging ik vroeg naar buiten om vrij baan te hebben. Het is een geweldig circuit, waar je echt jezelf en de auto tot het uiterste moet dwingen.”

Teamgenoot Pastor Maldonado had wat moeite met de banden op temperatuur te krijgen, maar is verder ook tevreden. “Aan het eind van Q2 was het fijn geweest als mijn banden wat warmer waren geweest”, vertelt de Venezolaan. “Een sterke ronde bracht me echter op de dertiende plek. Ik kijk uit naar de race en hopelijk wat punten.”

Volgens Sam Michael is dat zeker mogelijk. “Rubens en Pastor hebben een goede uitgangspositie veroverd en we kunnen ons absoluut richten op een puntenfinish morgen”, zegt de uittredend technisch directeur. “We hebben de juiste afstelling gevonden. Vooral de bandenspanning is hier cruciaal. We hadden geen technische problemen en kunnen ons nu volledig concentreren op de race.”