Williams heeft, dankzij Rubens Barrichello, in Monaco eindelijk de eerste twee punten van het seizoen binnengehaald. Er had echter meer in gezeten, en dus is men ondanks de score niet helemaal gelukkig.

Het was goed mogelijk geweest dat Williams vandaag met twee auto’s in de punten was geëindigd, maar Pastor Maldonado werd na de herstart – terwijl hij zesde lag – uit de race gereden door McLarens Lewis Hamilton.

Hamilton ondernam in Sainte Devote namelijk een poging Maldonado te passeren en kwam daarbij in aanraking met de Venezolaan, waardoor deze de vangrails raakte en moest opgeven.

“Hamilton was na de herstart iets te ambitieus toen hij me probeerde in te halen, en dat betekende het einde van mijn race”, treurt Maldonado dan ook na. “Ik ben heel teleurgesteld dat ik hier geen punten heb gescoord.”

“Mijn racetempo was namelijk goed en dit was dus niet het resultaat dat we in gedachten hadden”, benadrukt de rookie, die teamgenoot Barrichello vervolgens Williams eerste punten van het jaar zag pakken.

Barrichello vertelt: “Ik ben blij met de negende plaats, maar had deze graag op een andere manier binnengehaald, aangezien het ten koste ging van Pastor.”

“Er zijn daarom positieve en negatieve dingen die we aan dit weekend overhouden. Positief is natuurlijk dat we eindelijk punten hebben, maar het negatieve is dat we hier meer punten hadden kunnen pakken dan we uiteindelijk hebben gedaan”, ziet hij in.