Williams heeft vandaag een groot aantal verschillende onderdelen uitgeprobeerd, hetgeen volgens Rubens Barrichello wel voor wat verbetering zorgt, maar toch nog niet genoeg is.

Technisch directeur Sam Michael somt op wat de renstal allemaal onder de loep heeft genomen: “We hebben verschillende diffusors en een nieuwe achtervleugel op de auto van Rubens uitgeprobeerd, terwijl we Pastor Maldonado met nieuw bodywork en een herziene ophanging hebben laten rijden en hij morgen ook de nieuwe achtervleugel nog krijgt.”

Dit alles leverde Williams aan het eind van de vrijdag een dertiende en vijftiende plaats op, met Barrichello voor Maldonado.

De ervaren Barrichello geeft aan dat hij wel vooruitgang ziet, maar toch nog op meer hoopt: “De auto is een beetje beter geworden, al is de dertiende plaats niet waar we willen staan en wordt het morgen dus waarschijnlijk moeilijk om Q3 te halen”, zegt hij, waarna hij alsnog de ambitie uitspreek om zondag punten te pakken.

Maldonado benadrukt echter dat er nog wel wat moet gebeuren voordat het zover is. “Ik en mijn monteurs gaan vanavond dan ook hard aan het werk, want er is aardig wat werk te doen alvorens we hier een goede race kunnen rijden.”

Beide Williams-coureur hadden tijdens de ochtendtraining overigens problemen met KERS, maar volgens technisch directeur Michael is dat inmiddels opgelost en hadden Barrichello en Maldonado er in de middag geen last meer van: “En ze gaan het morgen tijdens de kwalificatie ook gewoon gebruiken”, bevestigt hij.